Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
klein-wondertje.groeimee.nl

1e trimester


Zo ziet een foetus van 12 weken eruit.

Spierontwikkelingen in de baby's armen en benen betekenen veel meer beweging, maar je zult het nog steeds niet voelen.

De lengte van de baby neemt nu sneller toe. Het is nu ongeveer 60 gram en 8 centimeter lang.

Je kan je op dit punt emotioneel en verdrietig voelen. Dit is normaal, en het is een gevolg van het toenemende hormoonniveau in je lichaam.

De meeste misselijkheid zal nu verdwijnen, tenzij je één van de minder gelukkigen bent waarbij dit het geval is.

Het krijgen van een miskraam is nu minder waarschijnlijk. Als je je zorgen hebt gemaakt over het verliezen van de baby kun je nu meer ontspannen en uitkijken naar de rest van je zwangerschap. Als je je echter nog steeds bezorgd voelt hierover, praat dan met je arts of huisarts.

Je baby ontwikkelt reflexen en de huid is erg gevoelig.

De hersenen zijn volledig gevormd en het kind kan pijn voelen. Het kan nu zelfs duimzuigen. Oogleden bedekken nu de ogen. De ogen blijven tot de zevende maand gesloten om de delicate oogzenuwen te beschermen.

Je lichaam
Striae
Tijdens je zwangerschap groeien je buik en borsten in een relatief korte periode erg veel. Ook kunnen je bovenbenen, heupen en billen rondere proporties aannemen. Door de snelle toename van lengte en omvang wordt de huid en de rekbaarheid op de proef gesteld. Soms scheurt het onderhuidsbindweefsel, dan zie je een soort marmer ontstaan, striae (zwangerschapsstriemen) genoemd. Dat is heel normaal tijdens de zwangerschap. De aanleg voor zwangerschapsstriemen is erfelijk bepaald. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de kans op striae te verminderen.

Je kunt je borsten wisseldouches geven voor het verstevigen van de huid. Als deze striemen net ontstaan, zijn ze meestal roze of (paars)rood van kleur maar na verloop van tijd worden ze wit en vallen ze minder op.
Eet niet abnormaal. De toename van je zwangerschapsgewicht vereist al genoeg flexibiliteit van je huid. Zorg dat je niet ook overgewicht van ”lekker eten” er bij krijgt! zie voor voeding en hier over gewicht
Verzorg je huid goed. Bij de drogist zijn er crêmes te koop die striae helpt reduceren.
Je kunt je borsten warme en koude wisseldouches geven voor het verstevigen van de huid.
Massage. Neem een warme douche, smeer je in met olie of een bodylotion, pak dan een stukje huid met twee vingers vast. Trek voorzichtig aan de huid tot het een beetje pijn doet. Doe dat bij alle potentiële striae plekken.
Als deze striemen net ontstaan, zijn ze meestal roze of paars/rood van kleur. Kleine streepjes verschijnen aan de oppervlakte van je huid maar na verloop van tijd worden ze parelmoer/wit. En vallen minder op. Ze gaan ook niet meer weg.
De scheurtjes van het onderhuidsbindweefsel zijn niet pijnlijk, maar kunnen wel jeuken. Mentholpoeder of een nat koud washandje helpt tegen de jeuk.

Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op deze foto.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op deze foto.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Roos 1 jaar!!

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: